#3
Füstölt Pisztrángos spagetti, lóbabbal





Ki gondolta volna, hogy ilyen egyszerűen is fel lehet dobni egy spagettit?! Aki csak egyszerűen a Carbonara-ba a bacon helyett füstölt pisztrángot tesz, azt is nagy meglepetés érheti. Az alábbi receptet 4 személyesre gondoltuk, de előételként - amúgy olaszos módra – akár 6 főre is elég lehet. Az előkészítés nem vesz el több időt mint 20 perc, és az elkészítés is csak 15 perc.
  • Hozzávalók:
  • • 1 db füstölt Mr. Pisztráng
  • • 500g spagetti tészta
  • • 1 csésze kifejtett lóbab
  • • 1 csésze tejszín
  • • negyed vöröshagyma, apróra vágva
  • • Parmezán sajt (lehetőleg Reggiano)
  • • Só és bors ízlés szerint

Elkészítése

Tegyük a spagetti tésztát enyhény sós lobogó vízbe. Amíg a tészta elkészül, filézzük ki a pisztrángot.

Három perccel a tészta elkészülése előtt a forró vízbe dobd bele a babot, a tészta mellé. Amikor kész, egy szűrővel szűrd le a babot és a tésztát hideg víz alatt és vedd ki a tésztából a babot. A bab külső héját vegyük le, hogy a fényes zöld rész kilátszódjon.

A tejszínt ugyanabba a lábasban felmelegíthetjük, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Amikor már forr, add hozzá a spagettit és sóval, borssal ízesítsd kedved szerint. Ellenőrizd majd, hogy a tészta jől összefőtt-e a tejszínnel és a babbal.

A végén add hozzá a reszelt parmezánt és a füstölt pisztrángot.